• laptopmockup_sliderdy
  Alles over de Marokaanse vlag
  Kleuren rood en groen afkomstig van de tradionele Arabische kleuren
  Van woestijn tot prachtige steden
 • slidebg2
  Een eigen vlag
  Mooi en van uitstekende kwaliteit
 • slidebg3
  Vakantie in Marokko
  Geniet van strand, mooie steden en lekker eten

Het verhaal achter de Marokaanse vlag

D e geliefde dieprode vlag, met de bekende groene ster, die sinds 1915 de officiële vlag is van Marokko. Een Noord-Afrikaans land aan de Middellandse Zee, grenzend aan Algerije en de Westelijke Sahara, ook is Marokko behorend tot de Maghreb-landen, samen met Libië, Mauritanië en Tunesië.

Marokko, een schitterend koninkrijk met een grote historie, zo heeft Marokko in het verleden een hele boel meegemaakt, alhoewel de komst van koning Mohammed VI in 1999.

Een nieuwe periode begon voor Marokko, zo is Marokko in de afgelopen jaren na een politieke- en economische liberalisatie zeer stabiel geworden met een regering die de intentie heeft om het land te moderniseren. De hoofdstad van Marokko is Rabat, een zeer schitterende stad die aan de rand van de rivier Bou Regreg ligt en als op één na belangrijkste stad wordt gezien van Marokko, naar schatting in 2008 bestonden er 34,272.000 inwoners, met een aanzienlijke groei van 1,5% waarvan de bevolking bestond uit een gemixte groep van etnische groepen, namelijk de Arabieren en Berbers. De groepen zorgen voor 99% van de gehele bevolking, ook zijn er kleinere groepen waar Fransen, Spanjaarden en Algerijnen onder vallen. De taal die wordt gesproken in Marokko, is Arabisch, alhoewel er meerdere talen worden gesproken in Marokko bijvoorbeeld Darija, en verschillende Berber dialecten. Frans is de tweede taal in Marokko, dit doordat de koloniale band die Marokko heeft gehad met Frankrijk. De heersende religie in Marokko is de Islam, naast de Islam heerst het Jodendom en het Christendom in Marokko.

Marokko heeft een constitutionele monarchie met de minister president als hoofd, het parlement voert de macht uit. In Marokko zijn de Kamer der Volksvertegenwoordigers en de Kamer van Raadgevers, alhoewel de koning van Marokko al het recht heeft de ministers te ontslaan en het parlement af te sluiten. De recentelijke koning, koning Mohammed VI die de troon overnam in juli 1999, dit deed hij doordat zijn vader kwam te overlijden. De verkiezingen die toen zeer belangrijk waren in 1998 zorgde ervoor dat Abderrahmane Youssoufi als minister president werd gekozen

De laatste jaren is de economische groei van Marokko toegenomen waardoor de economie stabiel is geworden, in 2006 had Marokko een BNP van 65 biljoen Amerikaanse dollars, ook was het BNP per inwoner van Marokko 2144 Amerikaanse dollars, echter was de groei te danken aan de modernisering van de landbouwsector, die ervoor gezorgd heeft dat Marokko stabiliteit heeft gevonden. Waarom de landbouwsector zo belangrijk is, is vanwege het feit dat 45% van de bevolking van Marokko werkt in de landbouw, bosbouw, visserij en veetelt, overigens werkt 20% van de bevolking in de industrie, waarna er nog maar 26% werkende inwoners blijven, die hun werk doen als dienstverlening, er is een werkloosheid van 9,7%

Terug naar boven