Over Marokko

Marokko , officieel bekend als het Koninkrijk Marokko, is een eenheidsstaat en een soevereine staat en is gelegen in de Maghreb regio van Noord-Afrika. Geografisch, Marokko is gekarakteriseerde door een ruig bergachtige interieur, grote streek van woestijn en een lange kustlijn langst de Atlantische Oceaan en Middellandse Zee.

Marokko algemeen

Marokko heeft een populatie van over 33.8 miljoen en een gebied van 446,550 hectare kilometers. De hoofdstad is Rabat, en de grootste stad is Casablanca. Andere grote steden zijn Marrakesh, Tanger, Salé, Fes en Meknes. Een historisch belangrijke regionale macht, Marokko heeft een geschiedenis van onafhankelijkheid niet gedeeld door zijn buren. Sinds de fundament van de eerste Marokkaanse staat door Idris I in 789, het land is geregeerd door een reeks onafhankelijke dynastieën, bereikte zijn hoogtepunt onder de Almoraviden en het kalifaat van de Almohaden, spant onderdelen van Iberisch Schiereiland en noordwestelijk Afrika. Meriniden en Saadidynastie vervolgd de strijd tegen buitenlandse overheersing, en Marokko bleef de enige Noord-Afrikaanse land dat de Ottomaanse verzet tegen hield. De Alaoui-dynastie, de huidige heersende dynastie, kreeg macht in 1666. In 1912, Marokko was verdeeld in Franse en Spaanse protectoraten, met een internationale zone in Tanger, en herwonnen zijn onafhankelijkheid in 1956. Marokkaanse cultuur is een mengsel van Arabieren, Berbers, Sahara-Afrikanen, en Europese invloeden.

informatie marokko

Geografie van Marokko

Marokko heeft een kust bij de Atlantische Oceaan dat bereikt langs de Straat van Gibraltar in de Midellandse Zee. Het is omgrenst door Spanje in het noorden, Algerije in het oosten, en West-Sahara in het zuiden. Sinds Marokko controle heeft over West-Sahara, zijn de facto zuidelijke grens is met Mauritanië De geografie van Marokko spant van de Atlantische Oceaan, naar bergachtige gebieden, naar de Sahara woestijn. Marokko is een Noord-Afrikaanse land, grenzend met de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, tussen Algerie en de bijgevoegde Westelijke Sahara. Het is een van enige drie landen samen met Frankrijk en Spanje hebben beide Atlantische Oceaan en Middellandse Zee kustlijnen. Een grote stuk van Marokko is bergachtig. Het Atlasgebergte bevinden zich voornamelijk in de midden en het zuiden van het land. Het Rifgebergte bevinden zich in het noorden van het land. Beide gebieden zijn voornamelijk bewoond door de Berbers. Bij 446,550 vierkante kilometer, Marokko is de 75ste grootste land in de wereld. Algerije grenst met Marokko in het oosten en zuidoosten, hoewel de grens tussen de twee landen zijn dicht sinds 1994.

Cultuur van Marokko

Marokko is een etnisch diverse land met een rijke cultuur en beschaving. Uit de geschiedenis van Marokko, het ontving vele mensen van het Oosten, Zuiden en Noorden. Al deze beschavingen heeft een effect gehad op het sociale structuur van Marokko. Het ontving verscheidende vormen van geloven, van heidendom, jodendom, christendom tot de islam. Sinds de onafhankelijkheid, een ware bloeiieng heeft er plaats gevonden in schilderen en kunsten, populaire muziek, amateur theathers, en film maken. De Marokkanse Nationale Theater biedt regelmatig producties van Marokkaanse en Franse dramatische theathers. Kunst en muziek festivalen hebben plaats gevonden door het land heen tijdens de zomermaanden, tussen hun World Sacred Music Festival at Fès.