Klimaat Marokko

Marokko bezit een zeer variƫrend klimaat, of je houdt van een warm zonnetje of een frisse bries, het Marokkaanse klimaat biedt beiden. Marokko, dat zich bevindt in Noord-Afrika, heeft een zeer interessant klimaat, dit ook vanwege het feit dat er zoveel beeldschone natuurwonderen zijn. Naast natuurwonderen zijn er natuurlijk ook grote exotische steden te bezoeken die onder andere beschikken over vele prachtige badplaatsen.

Divers

Marokko is zeer divers, zo beschikt Marokko namelijk over een beeldschone Sahara, maar ook bergen met lagen sneeuw. Het klimaat van Marokko staat echter bekend als een subtropisch klimaat, dat ervoor zorgt dat er frisse zeewinden over het land waken vanaf de Middellandse zee en de Atlantische Oceaan.

Temperatuur

In het meer midden-gevestigde deel van Marokko zijn de temperaturen iets hoger, zo zijn er zeer hete zomers maar ook redelijk koude winters. De gemiddelde wintertemperatuur van Marokko is nog redelijk hoog vergeleken met de dagelijkste temperatuur van Nederland, namelijk 21 graden Celsius, echter heeft Marokko zomers waarin temperaturen kunnen oplopen tot 44 graden Celsius.

klimaat marokko

Landschap afhankelijk

De temperatuur en het klimaat van Marokko is zeer afhankelijk van het landschap, in het Zuiden en Zuidoosten van de woestijnen is het namelijk heel warm, dit terwijl het zelfs kan vriezen in de gebergtes in Marokko, zo bevindt zich er vanzelfsprekend ook veel prachtige flora en fauna in Marokko, die zeer goed bestendig zijn tegen hete periodes.

Atlas gebergte

In de Atlasgebergte, komt het vaak voor dat de temperatuur daalt onder 0 graden Celsius, wat ervoor zorgt dat de bergtoppen bedekt worden met sneeuw, op het westelijk deel van de hellingen op het midden en hoge gebied van de Atlasgebergte valt veel sneeuw en regen tussen november en april.

Woestijn en steden

In de woestijn kan het vanzelfsprekend warm zijn, maar ook in de steden van Marokko (o.a. Marrakesh) is het het gehele jaar door zonnig weer. Wat zeer aangenaam is in juli, augustus en september, dit zijn namelijk de maanden die het warmste zijn om in Marokko door te brengen, zo stijgen temperaturen gemakkelijk boven de 36 graden Celsius, dit in paring met een lage luchtvochtigheid waardoor de hete temperaturen redelijk te verdagen zijn. Andere steden, zoals Fez, beschikken over een klimaat met extremere temperaturen zo kan het in de zomer stijgen tot temperaturen van 45 graden Celsius, maar zoals het heet kan worden, kan het natuurlijk ook vriezen, temperaturen in de winter kunnen namelijk dalen tot een temperatuur onder -10 graden Celsius, daarom wordt Fez voornamelijk veel bezocht in het voorjaar en in de herfst, dat is namelijk de periode dat het klimaat droog en warm is.