Marokkaanse cultuur

Marokko staat bekend om zijn zeer kleurrijke en interessante cultuur, zo zijn er verschillende onderdelen die de Marokkaanse cultuur zo bijzonder maakt, dit mede door onder andere de geschiedenis, de religie en diverse rituelen. De Marokkaanse cultuur is altijd wel hetzelfde gebleven, alhoewel de cultuur wel heeft geëvolueerd in de afgelopen jaren. Dit mede door de modernisering die Marokko heeft meegemaakt.

Gebruiken

Wat ook de Marokkaanse cultuur de Marokkaanse cultuur maakt, is dat het grotendeels is gebaseerd op de Islam. Zo heeft de Marokkaanse cultuur vele verschillende aspecten waar vele anderen culturen anders naar opkijken. Zo is het namelijk gebruikelijk om je ouders vaak ouders te bezoeken, goed voor ze te zorgen en zodra ze niet meer voor zichzelf kunnen zorgen ze in huis nemen. Ook is het gebruikelijk om je schoenen uit te trekken bij binnenkomst. Het kan voorkomen dat de mannen en vrouwen apart eten, wanneer er bezoek is van buitenaf.

Marokkaans thee

Marokkaanse muntthee of terwijl op zijn Marokkaans gezegd atay na3na3 is een gebruikelijke ‘’snack’’ voor de Marokkanen. Bij de muntthee worden ook veel zoete snackjes bij gedaan. De manier waarop de thee wordt ingeschonken, is door middel van de theepot langzaam hoog van het glaasje te houden en de thee het glas in te laten vloeien. Gebruikelijk voor de Marokkanen is om elke maand langs de hamam gaan. Hamam is een badhuis, waar je eerst in een soortgelijke sauna gaat en vervolgens wordt gescrubd door een persoon die gespecialiseerd daarin is.

marokkaanse cultuur