Rondreis Marokko

Als je wilt rondreizen in Marokko, ben je in Marokko verzekerd van een mooie en avontuurlijke vakantie. Met dingen als de Atlasgebergte, de Sahara en de mooie koningssteden deze dingen zorgen voor een leuke vakantie in Marokko. In Marokko vind je in de steden veel markten en andere dingen zoals koperbewerkers. Het levendige Marrakesh is een echte internationale stad met veel te doen. Dit is zeker een aanrader als je in Marokko wilt rondreizen. Je hebt er mooie paleizen, je kan er goed shoppen, heerlijk eten en ook nog een levendige uitgaansleven. In de stad fes maken je reukzintuigen overuren dit komt omdat je in Fes stinkende verfbaden hebt en parfum specerijen. Wat ook echt mooi is om te zien is de fraaie landschappen met name de Erg Chebbi kent de mooiste zandduinen. Hier kan je als het helder weer is veel vallende sterren zien. In Essaouira heb je een heerlijke brede strand waar je lekker bij kunt komen. En lekker genieten van de visgerechten die je kunt bestellen bij de visrestaurants aan het strand. Dit stadje is heerlijk om te ontspannen en mediterraan.

Casablanca

Casablanca is ook echt een aanrader om te zien. Casablanca is de grootste stad van Marokko met 5,5 miljoen inwoners. Deze stad ligt in het westen. Een van de grootste zeehavens liggen in Casablanca daarom word Casablanca ook wel gezien als handelsstad. Maar daar buiten heb je er hele mooie dingen te zien zoals: de Hassan II moskee. Het is na mekka de grootste moskee ter wereld. Het bied ruimte aan meer dan 25.000 mensen, daarnaast is er ook een Koranschool, bibliotheek en een badruimte. Nog een echte aanrader om te doen in deze stad is. Het park van Arabische liga dat is een van de meest drukke en sfeervolle parken van Casablanca. Het is ideaal om even je rust te pakken en te wandelen of een drankje te doen op de terrasjes die je daar hebt.

rondreis marokko

Al hoceima

Al hoceima is een stad van in het rif gebied bevind. Het is een veel andere stad dan de andere Marokkaanse steden. Dit is meer een toeristische bestemming. Hoewel er zoveel dorpjes en stammen van het Rifgebergte zijn is het een erg moderne stad, die veel rustiger is als steden zoals fez en Tanger. In de zomer wordt al Hoceima vaak druk met Franse en Marokkaanse toeristen. Het is een best kleine stad maar dat maakt deze stad zo aantrekkelijk en ontspannend. Het aantal bezienswaardigheden is niet veel, want al hoceima is meer een stad voor de mooie stranden, mooie stranden zoals: playa Chafarina en Playa Quemamado wat ook de populairste strand van Al hoceima is. Daar staan ook van die koloniale gebouwen die zijn overgebleven. Het nieuwe gedeelte van al Hoceima vind je de place massira al Kadra, met een mooie uitzicht op het Spaanse eilandje penom de alhucemas. Toeristen komen vaak naar al Hoceima voor de luxe hotels. Een echte aanrader is hotel Mohammed v die ligt aan het strand Playa Quemado. Het hotel heeft een tennisveld, cocktailbar, nachtclub en restaurant.